Ben Van Looveren

Gemeenteraadslid, Schepen

  • Geboortedatum:

    19 november 1984

  • Geboorteplaats:

    Geel

Ik werd geboren in 1984 te Geel en groeide op als boerenzoon op het platteland. Ik beleefde daar een fijne jeugd en vandaar dat ik op heden nog steeds op De Kasseman (grens St. Dimpna - Ten Aard) woon met mijn gezin.

Tijdens mijn jeugdjaren bij KSA Berkven werd ik gebeten door het lokale beleid via de jeugdraad. De sprong naar de politiek was snel gemaakt: in oktober 2006 werd ik verkozen als gemeenteraadslid.

Ik studeerde af als Burgerlijk Ingenieur Energie (aan de KU Leuven). Daarna startte ik bij Electrabel in de steenkoolcentrale van Langerlo (Genk) waarbij ik na enkele jaren als operations manager een team van 40 medewerkers aanstuurde. Hier deed ik veel ervaring op wat betreft leiderschap en samenwerking met diverse stakeholders.

Er schuilt echter ook een ondernemer in mij. Ik ben de trotse medeoprichter van de bouw en exploitatie van een biogasinstallatie te Geel. Met de installaties (3 gasmotoren van 1.5MW) maken we groene energie voor ongeveer 10.000 gezinnen.

Tien jaar na het begin van mijn politieke carrière werd ik in 2016 schepen in Geel met volgende bevoegdheden: openbare werken, landbouw & platteland, stadsvernieuwing, woonbeleid, patrimonium en burgelijke stand. Een interessante portefeuille die me erg boeit door het technische aspect. Dat ze soms complex zijn, motiveert me des te harder.

Sinds de nieuwe legislatuur van 2019 werd ik herverkozen en opnieuw schepen van Openbare Werken, Patrimonium, Landbouw en Platteland en tenslotte Woonbeleid.