Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: de prachtige Sint-Dimpnakapel in het hart van Elsum werd officieel geopend na een maandenlange renovatie. Gezien het belangrijk erfgoed betreft, moesten de werken met de nodige zorgvuldigheid worden uitgevoerd. Een plaats voor kunst, cultuur of gewoon om te passeren en tot rust te komen.

Reeds op 12 augustus 2019 besliste het college van burgemeester en schepenen om voor de subsidie hoogdringendheid aan te vragen omdat de fysische toestand van de kapel zorgwekkend was. De hoogdringendheid werd aanvaard en 80% werd door het Agentschap Onroerend Erfgoed als subsidie toegekend. Nadat de gunning van de opdracht werd goedgekeurd, konden de werken eindelijk starten. 

Gemeenteraadslid Brigitte Kempen, Elsumnaar in hart en nieren, volgde de toestand van de kapel steeds op de voet en bleef aandringen op opwaardering. Met succes. Brigitte:"Na 15 jaar op hetzelfde nageltje geklopt te hebben werd de gerestaureerde kapel dan eindelijk geopend. Er waren vele kijklustigen en sommigen hadden hierbij een eigen verhaal: catechese gevolgd, gebedswake...Het resultaat is prachtig, het wachten de moeite waard!"