Luc Van Laer volgt Ben Van Looveren op als CD&V schepen in Geel

13-08-2021

Gemeenteraadsvoorzitter Luc Van Laer volgt vanaf 6 september Ben Van Looveren op als schepen van openbare werken, patrimonium, landbouw & platteland. Van Laer zetelt sinds 2009 in de Geelse gemeenteraad. 

Ben Van Looveren besloot om zijn mandaat ter beschikking te stellen om zich volledig toe te leggen op zijn zelfstandige activiteiten. “Ik ben bijzonder fier op de ingeslagen weg binnen mijn bevoegdheden. Ik kijk met grote tevredenheid terug op vele gerealiseerde projecten zoals de school in Winkelomheide, de fietspaden in Tessenderloseweg, de heraanleg van Pas en Schuttershof, sportvelden van Beekhoek en PULA en de vele andere projecten. De sterke medewerkers van de stadsdiensten en hun onderlinge samenwerking hebben bijgedragen tot deze mooie realisaties en investeringen. Ik wil expliciet de Gelenaars bedanken die hun vertrouwen in mij stelden en de mensen van onze partij die zeer enthousiast mee aan de kar trekken. Vanuit de gemeenteraad zal ik verder mijn steentje blijven bijdragen en kijk ik met veel vertrouwen uit naar hoe Luc de schepenrol zal vervullen.“

Als gepassioneerd landbouwer heeft Luc Van Laer veel kennis van technische materie en inzicht in het bedrijfsleven. Daarnaast heeft hij ook bestuurservaring door zijn positie in de Raad van Bestuur van de grootste zuivelcoöperatie van het land.

Luc laat weten dat hij dankbaar is het vertrouwen te hebben gekregen. “Ben heeft op zijn domein een mooi parcours afgelegd en op dat spoor wil ik graag verder werken. Ik wil, samen met onze coalitiepartner, het ingezette beleid van onze mooie stad verder verwezenlijken. Ik ga deze nieuwe uitdaging met volle goesting en engagement aan!”          

CD&V Geel bedankt Ben voor zijn onaflatende inzet en is blij dat hij zijn functie als gemeenteraadslid blijft uitvoeren. Met Luc Van Laer is de partij ervan overtuigd een waardige opvolger te hebben.

Het beleidsdomein Wonen, dat tot de bevoegdheden van Ben Van Looveren behoorde, wordt door OCMW-voorzitter Griet Smaers opgenomen. Luc zal als gemeenteraadsvoorzitter worden vervangen door de ervaren Griet Verhesen. In de plaats van Griet zal Mathias Van Braband als fractieleider van CD&V Geel fungeren.

Contact

Ben Van Looveren (0475 69 51 06)

Luc Van Laer (0497 45 67 24)