Sinds enkele weken is de langverwachte verlichting aan de Malosewaver een feit. Op deze veelgebruikte verbinding tussen Bel en Geel-centrum is de veiligheid sterk verhoogd.

Dagelijks fietsen er onder andere veel scholieren op het gedeelte van Malosewaver tussen Bel en de Meerhoutseweg. De buurtbewoners waren terecht al lang vragende partij om daar openbare verlichting te plaatsen. Omwille van de kwetsbare fauna in dit natuurgebied De Belse Bossen konden daar geen standaard lantaarns voorzien worden.

Er werd gekozen voor relatief lage ledarmaturen, die het rode licht recht naar beneden uitstralen (zie foto). Uit onderzoek is gebleken dat rood licht het minste impact zou hebben op nachtdieren. De weg zal tot 22 uur voluit verlicht zijn. De rest van de nacht blijft er een basisverlichting branden.

Schepen Van Laer is bijzonder tevreden dat de verlichting eindelijk geplaatst is: “Fietsers en wandelaars kunnen zich voortaan veiliger door de straat verplaatsen en zijn beter zichtbaar voor gemotoriseerd verkeerd. Tegelijkertijd houden we rekening met de dieren in dit bosrijke gebied.”